Onze collega's, vertellen

Lena vertelt, Generalist Wijkserviceteam

Algemeen
2 February 2021

‘Wat ik zo mooi vind aan ZuidZorg is dat haar visie op gezondheid, de visie van de zorgprofessionals is.’

Lena Kok (29) is Generalist Wijkserviceteam bij ZuidZorg, zij ondersteunt in deze staffunctie haar collega's in de wijk. Zij vertelt:

‘Mijn stage tijdens mijn MBO verpleegkunde was bij ZuidZorg. Het beviel me daar zo goed dat ik na mijn studie in gesprek met ze ben gegaan. Ik wilde graag in de thuiszorg werken én de HBO-V opleiding doen. Dat mocht en kon gelukkig.

Op die opleiding kwam ik erachter dat bezig zijn met het beleid en advies om zorgprofessionals zo goed mogelijk te ondersteunen, me aantrok. Opnieuw ging ik in gesprek en ik mocht op het hoofdkantoor overal gaan ‘proeven’. Toen zo’n 2 jaar geleden de functie van generalist bij het wijkserviceteam vrij kwam, viel mijn puzzel in elkaar. 

Visie op positieve gezondheid

Wat ik zo mooi vind aan ZuidZorg is dat haar visie op gezondheid, de visie van de zorgprofessionals is. Samen met collega’s ‘uit het veld’ is die visie namelijk samengesteld, dus geen top-down-gedoe. Onze 3 pijlers zijn:
- Leuk werken (hoe maken we het samen onderling leuk, bijvoorbeeld mbt de planning, scholing).
- Goede zorg (hoe houden we de kwaliteit hoog)
- Financieel gezond (ieder een eigen budget, daarnaast een teambudget, productiviteit)

Als generalist wijkserviceteam doen we nagenoeg de hele backoffice van ZuidZorg. 80% van de telefoontjes die binnenkomen, kunnen wij beantwoorden. Wij hebben (bijna) alle kennis in huis, dus kunnen ook veel sneller antwoord geven. Deze constructie zie je nog niet veel bij andere zorgorganisaties. ZuidZorg loopt hierin echt voorop. 

Toen corona begon, stonden we voor een uitdaging. We hebben heel snel een corona communicatie team opgericht dat bestaat uit een directielid, een bestuurslid, een generalist, een inkoper, een teamcoach en een verzuimcoördinator. Zo konden we alles van diverse invalshoeken bekijken. Ik mag daar ook deel van uit maken. Ik vertaal de communicatie vanuit het RIVM naar de werkvloer en ben verantwoordelijk voor de beschermingsmaterialen.

Om aan genoeg beschermingsmaterialen te komen was nog een hele klus. We hebben overal mondkapjes vandaan geplukt, van schoonheidssalons tot begrafenisondernemers. Corona heeft niet alleen nadelen gehad. Zo zijn er cliënten die zelf toch meer kunnen dan ze hadden verwacht. En komen mantelzorgers vanuit onverwachte hoeken. 

Werken in de zorg is zoveel mooier en interessanter dan veel mensen denken. Ik hoop dat dat beeld bij de jeugd, onze toekomst, en wellicht mede door corona, ook zo overkomt.’
 

ZuidZorg gebruikt cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor wervingsdoeleinden. Daar hebben we wel eerst jouw toestemming voor nodig. Lees meer over ons cookiebeleid.
Alleen noodzakelijke cookies